Fokoló Must és Cefre, (cukorfokoló), 0-30

Must és Cefre fokoló /cukorfokoló/ 0-30
A must és cefre cukorfokának megállapítására alkalmas fokoló.
Teljes hossza: 20 cm
Részletek
A folyadék hőmérsékletét beállítjuk 20 ºC- ra, majd megfelelő méretű mérőhengerbe / fokoló hengerbe töltjük.
A folyadékoszlop minimum magassága a fokoló hosszától, legalább 2 cm-el legyen hosszabb.

A fokolót a folyadékba helyezzük, ügyelve arra, hogy szabadon lebegjen.
A leolvasás szemmagasságban történjen, a mérő nyugalmi állapotában.
Ezután a folyadék felszínén elhelyezkedő vonal a helyes érték. Mérés után a fokolóra tapadt folyadékot tiszta vízzel mossuk le.
A fokoló hiteles mérésre nem alkalmas!

A cefre és mustfokmérő alkalmas különböző gyümölcsökből készült folyadékok cukorfokának mérésére.
A kiforrt cefrének 0 fok körüli értéket kell mutatni. Ha pontosan 20 Celsius fokon 0 értéket mutat, akkor az azt jelenti, hogy a cefre jól kiforrt és nincsen benne cukor.
A cefrefokoló csak a cukrozatlan cefrénél mutat pontos értéket.

A cefre várható szeszhozama minden gyümölcsnél a cukortartalomtól függ.
Adatok
Cikkszám:
7014